Mar
23
2014

Fantomele petrecarete din Vegas

Vegas vazut dinspre Mandalay Bay

Vegas vazut dinspre Mandalay Bay

Azi ramanem in Americi si din sud mergem putin spre nord cu o poveste din Las Vegas.

Trei fantome s-au gandit sa-si ia trei zile libere din nemurire si sa petreaca in Vegas. La urma urmei erau indreptatite fiind fantomele a trei constructori de la Hoover Dam ce au pus piatra de temelie in anii ’30 ai secolului trecut la reputatia de capitala a distractiei si a norocului pe care Las Vegas o are si azi.

Asa ca s-au furisat din intuneric direct pe Strip, langa Stratosphere Tower si mult timp nu s-au putut urni din loc. Pe vremea lor nimic din ce vedeau azi nu exista. Erau localuri si hoteluri, restaurante si femei frumoase, jocuri de noroc si bautura dar ceea ce vedeau in toate partile nu semana cu nimic, cu nimic din ce traisera ei.

Orice indiciu despre vechiul Las Vegas disparuse in lumini, lasere si sunete.

Fantomele si-au inceput festinul la bufet cu niste aperitive

Fantomele si-au inceput festinul la bufet cu niste aperitive

Si-au luat inima-n dinti ai au pornit. Mai intai au intrat la The Venetian unde s-au distrat clatinand periculos de mult gondolele cu turisti din Orient care platisera o avere sa-si plimbe familia extinsa. Dupa care au trecut la bufet la Caesar’s Palace, Bacchanal i-a uimit cu feluri de mancare  de care nu auzisera in toata viata lor pe pamant. Au mancat pana erau gata sa le iasa ochii din gaurile negre din cearsaf.

S-au relaxat apoi in fata la Bellagio, unde fantana le-a cantat si le-a dansat la fiecare sfert de ora. Au pornit apoi, pe jos, inspre Mandalay Bay, incurand muzicienii ambulanti, statuile umane si pe Micky si Minnie ce-si faceau poze cu turistii. S-au mirat la hoteluri, s-au odihnit la cate o tigara in cazinourile racorite de are conditionat si au bagat spaima in niste jucatori la ruleta si in cativa dealeri  carora nu le venea sa creada ce se intampla ca zarurile si cartile de joc parca au prins viata.

La Bellagio deja fantomele erau cam ametite.

La Bellagio deja fantomele erau cam ametite.

La o capela au asistat cu emotie la o nunta si au retrait momente dragi de la nuntile ficaruia dintre ei. Ce vremuri inapoiate le-au fost harazite.

Ajunsi la Mandalay si-au dat seama ca nu-s imbracati in trend si , desi erau invizibili pentru ceilalti, s-au hotarat sa dea o tura pe la Town Square, un outlet mai la sud de Mandalay si sa se echipeze corespunzator. Nu pentru ceilalti, pentru ei, respectul de sine era la moda si pe vremea lor.

Imbracati la patru ace s-au intors la Caesar’s s-o vada pe Celine Dion in concert si dupa miezul noptii au trecut la MGM unde punea muzica Calvin Harris la Hakkasan.

Fantomele petrecarete din Vegas.

Fantomele petrecarete din Vegas.

Iar cand luminile s-au stins s-au pus la poker cu niste turisti chinezi jurati sa castige toata bogatia Americii.

Cele trei zile au trecut, fantomele au ramas in Vegas. Nimic, vreodata, nu le mai poate desprinde de orasul la a carui reputatie au pus piatra de temelie.

Eu le-am simtit cand am fost in Vegas. Si eu si altii. De vazut nu le vede nimeni dar seara in lift, la piscina pe langa palmieri sau in statiile de monorail, uneori, vantul adie mai rece, atunci stii ca sunt ele. Si se pare ca, mai nou, sunt mari fane Cirque de Soleil.

Imagini din Vegas, fara fantome, toata saptamana pe Facebook.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro