Feb
16
2014

3 vorbe din Delhi

Smile, you're in Delhi!

Smile, you’re in Delhi!

Am ajuns in Delhi avand in cap imaginea dintr-o carte a unui cunoscut scriitor de origine  indiana cu fete in sariuri colorate, tinandu-se de mana si mergand inspre marginea raului sa faca in grup number 2. Plec convins ca imaginea exista, poate nu in Delhi dar in multe locuri din India.

Se spune ca India este un asalt asupra simturilor. Este. Pe bune. Cum iesi din aeroport in Delhi te loveste poluarea. Aerul e greu de ea. E ca o pacla ce-ti intra in nas, gura si plamani si isi faca cuib acolo. Lumea e pestrita. Cei din serviciul public pot fi usor irascibili si iritati de prezenta ta, cei ce lucreaza in servicii pentru privati sunt amabilitatea intruchipata, jos palaria.

Orasul in sine este ceva mare, cu farmecele ascunse si cu bulevardele umbrite de pomi inverziti si prafuiti in soarele de februarie. Poarta Indiei este ceva ce nu trebuie ratat la fel cum e si Palatul Presedintelui, aflat la capatul celalalt al bulevardului fata de Poarta Indiei. E zona cu Parlamentul si biroul primului ministru si este cea mai ornata zona din India. Ornata de englezi. Ei le-au facut, indieni le-au pastrat, bravo lor.

Connaught Place stroll

Connaught Place stroll

De shopping sunt atatea locuri incat daca ai curaj sa mergi sa le vezi nu o sa-ti ajunga intreaga vacanta. Multi turisti fac shopping in zona Connaught Place, tot opera englezeasca (britanicii sunt numiti aici, cu afectiune, “Britishers”), si mai ales la Emporium – un fel de mall tinut de guvern unde artizani din toata India isi vand marfurile la preturi fixe si corecte. Nu merge cu negocieri. De fapt merge cam asa: alegi un obiect, primesti o factura, alegi alt obiect, primesti alta factura si tot asa pana ai ales cat vrei sa cumperi dupa care mergi cu facturile la un ghiseu, le platesti si te duci cu dovada la alt ghiseu de unde-ti recuperezi cumparaturile gata ambalate. Simplu.

Mancare buna exista in Delhi. La orice colt de strada. Nu stiu cat e de safe insa pentru cativa dolari in plus se poate manca foarte bine si la restaurante cu fata de masa din material. Si se mananca autentic. Eu sunt adeptul mancarii de pe strada insa in India am ales fata de masa. Asa am socotit eu (si alte cateva sute de review-uri citite pe net) ca e mai bine.

Familiar sights

Familiar sights

In rest indienii vorbesc cu placere engleza cu tine, sunt de treaba si bucurosi de oaspeti. Majoritatea. Mai putin cei ce vor sa te scoata la un shopping bun si ieftin. Dar din aia sunt peste tot.

Fara concluzie excursia in India. Probabil ca Delhi n-a fost cea mai buna introducere. Goa, Darjeeling si Sikkim raman pe lista.

 

Mai multe poze din Delhi toata saptamana pe Facebook.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro