Dec
15
2013

Bali Dunkin’ Donuts

Daca toate peisajele cu marea la tropice ar fi niste gogoase atunci Bali, adica imaginea idealizata a Bali-ului, ar fi gogoasa suprema, stilizata, industrializata si colorata artificial.
Exista in Bali toate acele peisaje frumoase la care visam fiecare cand e vorba de vacanta in tarile calde. Si mai mult decat atat. Dincolo de plaje sunt campuri inundate de orez, jungla deasa, sate de pescari autentice, temple si altare hinduse, vulcani perfecti, dimineti linistite si nopti pline de stele. Doar ca nu le prea gaseste decat cine le cauta inadins.

Gradina de bonsai din drumul spre plaja din Sanur

Gradina de bonsai din drumul spre plaja din Sanur

Bali-ul care se ofera turistilor obisnuiti e varianta tehnicolor a locurilor si starilor incredibile pomenite de mine mai sus. Pentru un turist ajuns in Sanur (statiune in insula indoneziana), de exemplu, de exemplu acel turist as fi eu, (ok, am fost eu), Bali inseamna hoteluri confortabile, shuttle bus pana la plaja, daca hotelul nu are plaja, o plaja cu nisip murdara si murdar, o salba de restaurante cu pretentii si mancare sub-mediocra, localnici angajati in industria turistica, maseuze plictisite, trafic infernal, dimineti cu mic-dejun aglomerat la hotel si seri cu programe artistice rasuflate. Asta in Sanur, o statiune pentru oameni mai linistiti. Cine ajunge in Kuta, de exemplu, o alta statiune balineza, are parte de betoane, plaja suprapopulata, mare aglomerata de sporturi de apa cu motor si nopti cu bubuieli muzicale si scandaluri intre turistii beti.

Vedere cu plaja si vulcan in zare

Vedere cu plaja si vulcan in zare

Si asta e Bali. Asta e Bali pe care-l primesc majoritatea turistilor. Pe asta l-am primit si eu. Nu m-a dat pe spate dar nici nu mi-a displacut. La fel ca un Dunkin’ Donut.

La piscina e mai tare, uneori, decat la plaja

La piscina e mai tare, uneori, decat la plaja

Bali e frumos – n-am fost eu (si multi altii) unde trebuie. Daca citesti aceste randuri si ai fost in Bali-ul mai frumos decat al meu – comenteaza!

Mai multe imagini din Bali (Sanur) toata saptamana pe Facebook.

PS Daca stai la un resort de cinci stele – Hyatt, Four Seasons, Aman – totul e absolut out of this world. Insa unde nu e out of this world la un mega resort?

PS 2 In Sanur exista un Dunkin’ Donuts. Asta daca mergeti prin zona si vi se face pofta.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro