Dec
01
2013

Mui Ne: kite-surfing si fructe de mare

QazwKb_Yfj5x3THinDpnFBG-y0yje6fCtcz9Ps86gKU

Mui Ne este o statiune pe coasta de sud-est a Vietnamului celebra printre practicantii de kite-surfing si quasi-necunoscuta turistilor ce viziteaza Vietnamul (sau intreaga Indochina) cu pachete de sejur cumparate de la tour-operatorii vest-europeni. Cu siguranta nu este cea mai hot destinatie la mare din intreg Vietnamul insa e imposibil sa nu-ti placa odata ajuns acolo.


DSC_0062
Hoteluri? Multe, pentru orice buget, majoritatea mici dar confortabile. Plaja? Nu prea. Intre flux si reflux e acolo insa. Shopping? Nu, sigur Mui Ne nu este o destinatie de shopping. Atractii? Sunt, nu chiar in statiune, dar in apropiere: dune de nisip, formatiuni de calcar, temple, cladiri vechi. Distractie? Normal. Surferii stiu cum sa se distreze. Majoritatea sunt fie rusi, fie australieni: doua popoare care chiar daca nu au inventat distractia au rafinat-o cu chiote si mult alcool. Punctul forte? Fructele de mare: pregatite proaspat pe gratar, atunci scoase din mare si usor condimentate cu ierburi indigene. Te lingi pe degete si le poti comanda fie in nenumaratele baruri si restaurante din statiune, fie pe marginea drumului la tarabele ce apar la caderea serii.

DSC_0396
Altceva? Liniste (pentru o statiune preferata de rusi e mare lucru), oameni prietenosi (ca peste tot in Vietnam), natura luxurianta (suntem la tropice) si celebra cafea vietnameza (kopi sua da) cu gheata si mult lapte condensat.

homar 2
Sezonul tine de iarna pana primavara si atunci preturile sunt putin mai mari. Vara si toamna se spune ca sunt ploioase insa, ca peste tot, ploua cate o jumatate de ora zilnic in rest e cald si uscat. Normal, preturile scad exponential in sezonul ploios.
Mui Ne – ati mai auzit de statiunea asta mica tot la mine pe blog. Sigur veti mai auzi, insa pana atunci, ce-ar fi sa incercati sa o descoperiti si voi. Imi veti multumi :)
La Mui Ne se ajunge cu autobuzul sau cu masina inchiriata (cu tot cu sofer) din Ho Chi Minh City. La Ho Chi Minh zboara Turkish Airlines sau Air France.

barci 3

Mai multe imagini din Mui Ne puteti vedea toata saptamana pe pagina mea de Facebook.

Multumesc mult pentru poze doamnei Anca Iancu.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro