Nov
17
2013

Bangkok? O doamna nerusinata care te zapaceste de cap

Ca o rodie!

Ca o rodie!

Bangkok-ul e o doamna nerusinata. Zambeste larg ca o rodie cu toate semintele rubinii. Provocatoare, promitatoare. Si, intocmai ca si rodia, se lasa gustata bob cu bob. E un atac asupra simturilor, ai impresia ca o stii daca o vezi o data dar iti apare mereu diferita cu cat o vizitezi mai mult. Pana la urma Bangkok e un oras de tranzit. Ca si Kathmandu despre care am vorbit mai demult. Turisti vin, pleaca, in drum spre plajele din sud sau spre jungla din nord. Si in cele cateva zile sau ore pe care lumea de pe lume le petrece in Bangkok, orasul intinde covorul rosu.

Diminetile in Bangkok sunt fie lenese, fie trezite cu noaptea-n cap. Cale de mijloc nu exista. Turistii fie isi dorm mahmureala fie si-o zguduie in autocarele ce-i duc la crapatul zilei inspre piete plutitoare. Cerul e mereu innorat iar daca soarele apare spre dupa-amiaza nu zaboveste mult pentru ca Bangkok-ul e orasul unde se face noapte cel mai repede. Pentru ca noaptea orasul traieste cu adevarat. Scuze, straluceste cu adevarat.

Ce sa mai vizitezi China cand in Bangkok o ai pe toata pret de cateva stradute?

Ce sa mai vizitezi China cand in Bangkok o ai pe toata pret de cateva stradute?

Deci, in cele cateva ore de zi, toata lumea inghesuie: mall-uri fabuloase, palate regale, temple cu povesti si rugi pentru bunastare, tuk-tuk-uri, matasuri si costume la comanda, plimbari pe canale, muzee si (in weekend) cea mai mare piata de weekend din lume: Chatuchak.

Dar cand vine seara, cand vine seara Bangkok-ul se scalda in lumini si-si poarta oaspetii, de la mesele intinse pe trotuar in China Town pana la barurile deocheate din Patpong, de la restaurantele de lux de pe acoperisurile hotelurilor zgarie nori pana la fetele ce impletesc codite rasta pe Khaosan Road, de la croaziere pe Chao Praia pana la ultima bere si ultima tigara in fata hotelului (pentru ca in tot acest haos regula e ca fumatul e strict interzis oriunde in interior).

 

Moda strazii de peste tot din lume porneste de pe o taraba din Bangkok.

Moda strazii de peste tot din lume porneste de pe o taraba din Bangkok.

Dupa care o noua zi incepe si ti se pare ca stii totul despre orasul ingerilor si de fapt de abia daca ti-ai facut o idee. Si pleci din Bangkok cu gandul sa incerci alte experiente, sa vezi alte locuri si sa gusti alte feluri de mancare data viitoare cand te intorci. Si te intorci, cu siguranta.

Spre Bangkok nu sunt zboruri directe din Romania. Cel mai rapid se ajunge zburand spe est. Cel mai ieftin (de cele mai multe ori) tot spre est dar cu un ocol considerabil prin vest.

Poze din Bangkok toata saptamana pe Facebook.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro