Aug
17
2011

Cine se baga la un Macao?

Timp de 442 de ani, Macao a fost sub stăpânire portugheză, devenind cea mai veche posesiune europeană în Asia. În 1999, admi nistrarea regiunii a revenit chinezilor şi mulţi au spus atunci că zilele de glorie ale coloniei se apropie de sfârşit. Nu a fost să fie aşa.Macao este o provincie specială a Republicii Populare Chineze, aşezată la circa 60 km de Hong Kong şi 145 km de oraşul chinez Guangzhou. Este formată dintr-o peninsulă şi două insule, Taipa şi Coloane. Se spune că, iniţial, peninsula era o insulă, dar acumulările de nisip au lipit-o la propriu de China. Fosta colonie portugheză se bucură de un climat subtropical, ceea ce îi conferă statutul de destinaţie turistică pentru toate anotimpurile.

Cum se ajunge acolo? Cu avionul, bine înţeles. Ofertele sunt destul de variate, însă preţul transportului nu va scădea sub 1.000 de euro, din cauza faptului că Europa nu are o conexiune directă cu Macao (zborul Lisabona-Macao a fost suspendat acum câţiva ani). Astfel, trebuie ajuns într-un oraş mare din Asia (Bangkok, Beijing, Kuala Lumpur) şi de acolo încă un zbor vă aduce în acest paradis atât de puţin cunoscut. Cea mai ieftină alternativă rămâne un zbor până la Hong Kong, de unde puteţi lua un feribot (din jumătate în jumătate de oră, de dimineaţa până seara) până la Macao.

Macao este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Asia. Cu o atmosferă tipic europeană, fosta enclavă portugheză este exemplul perfect de lux colonial, cu nu mai puţin de 30 de monumente din secolul trecut, foarte bine păstrate şi în stare de funcţionare (de altfel, regiunea este sit protejat UNESCO din 2005). Facilităţile pentru turişti sunt extraordinare şi cuprind atât hoteluri mici şi cochete, cât şi posesiuni ale marilor lanţuri internaţionale, însă vedeta în Macao este delicioasa bucătărie portugheză care de-a lungul secolelor a fuzionat aici cu cea asiatică creând bunătăţi care trebuie neapărat gustate atunci când vă aflaţi în acest colţ al lumii. Nu ocoliţi în Macao Templul A-Ma, Fortaleza do Monte, Macau Tower, Guia Fortress, cimitirul protestant şi, mai ales, ruinele Catedralei Sf. Petru – o adevărată emblemă a oraşului.

Însă celebritatea internaţională i-au adus-o fostei colonii portugheze cazinourile şi jocurile de noroc. Cel mai cunoscut şi cel mai vechi templu al zeiţei Fortuna din Macao este Cazinoul Lisabona. Însă în ultimii ani, industria jocurilor de noroc a explodat pur şi simplu în micul teritoriu, făcând din Macao un rival de temut al mult mai cunoscutului Las Vegas. Multe companii din această industrie fie şi-au mutat sediul şi operaţiunile, fie şi-au deschis reprezentanţe în Macao, iar clienţii sunt mai mulţi ca niciodată. Întreaga Asie îşi joacă averile la cazinourile opulente din Macao. Merită să încercaţi măcar un joc de ruletă în compania milionarilor veniţi din China, Japonia, Malaysia, Singapore sau Indonezia.
Macao este oraşul unde nu se doarme niciodată. Cât e ziua de lungă puteţi vizita minunile arhitectonice lăsate de stăpânirea colonială, iar noaptea, când oraşul se transformă într-o explozie de lumini şi culori, cazinourile îşi deschid porţile şi nimeni nu poate sta deoparte. Limbile oficiale aici sunt cantoneza şi portugheza, însă cu siguranţă o să vă descurcaţi foarte bine vorbind engleza. Nu este nevoie de viză pentru a intra în Macao, iar pentru o schimbare de peisaj, în timpul sejurului de aici, faceţi o vizită şi vecinilor din Hong Kong.

2 Comments »

  • badge® says:

    O imagine panoramică a oraşului poate fi luată din Macau Tower. De acolo se văd foarte bine contrastele între opulenţa noilor cazinouri (de curând, Macao a surclasat Las Vegas la acest capitol) şi mizeria cociobelniţelor din suburbii.

  • Ina says:

    In octombrie merg in Beijing, Shanghai, Hong Kong si bineinteles MACAO. :) Ne intalnim acolo?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro