Oct
20
2010

Nepal: din 25 noiembrie deasupra lumii

 

Normal ca o sa testam bucataria locala

Pentru ca exista locuri pe care merita sa le vedeti in realitate, nu numai la televizor, va invit sa mergem impreuna in Nepal. De pe 25 noiembrie timp de 15 zile. Strabatem tara in lung si-n lat, facem drumetii pe munte, rafting pe rauri involburate si safari in jungla cu elefantul. CINE SE BAGA?

Itinerariu

Ziua 1 – 25 Noiembrie

Sosire in Kathmandu, capitala tarii si transfer la aeroport. In aceeasi dupamiaza va avea loc prima intalnire cu ghidul local pentru informatii referitoare la programul excursiei. Cina la un restaurant traditional.

Ziua 2 – 26 noiembrie

Dupa micul dejun vom incepe explorarea orasului si vom vizita principalele obiective turistice. Spre seara agentia partenera va imparti tuturor gentile cu cele trebuincioase pentru drumetia pe munte.

Ziua 3 – 27 noiembrie

Deplasare la Pokhara si cazare intr-un hotel din oras. Drumul dureaza cateva ore si este spectaculos. Dupamiaza si seara este program liber insa odihna este esentiala deoarece a doua zi de dimineata urmeaza sa inceapa drumetia pe munte.

Ziua 4 – 28 noiembrie

Deplasare cu masina la Naya Phul de unde incepe urcusul pe jos. Dupa o drumetie de aproximativ 6 ore ne vom caza intr-o pensiune din Ulleri. Suntem deja la 2060m altitudine si pe toata durata suisului am putut admira partea sudica a lantului Anapurna.

Ziua 5 – 29 noiembrie

Dupa micul dejun continuam urcusul pe jos aproximativ 5 ore timp in care vom avea in fata panorama lantului Anapurna si vom trece prin paduri spectaculoase de rhododendroni. Cazarea se va face intr-o pensiune din Ghorepani. Altitudinea: 2800m.

Ziua 6 – 30 noiembrie

Trezirea e devreme pentru a admira rasaritul soarelui deasupra lantului Anapurna si jocul de lumini pe care acesta il proiecteaza pe Dhaulagiri (cel de-al 7-lea cel mai inalt pisc din lume) – toate acestea in Poon Hill la o ora de mers de pensiunea noastra. Dupa micul dejun ne indreptam spre Ghandruk unde vom inopta. Azi coboram la 1950m iar durata drumetiei este de 6 ore.

Ziua 7 – 1 decembrie

De ziua Romaniei coboram o vale si urcam un deal in aproximativ 4 ore pentru a ajunge, dupa patru ore in Tolkha, unde vom si innopta. Altitudinea e prietenoasa: 1700m. Pe toata durata drumetiei de azi vom avea parte de peisaje incredibile si vom vedea cum traiesc nepalezii in satele mici de munte.

Ziua 8 – 2 decembrie

Azi e ultima zi de drumetie asa ca vom avea din nou suisuri (pentru a vedea trecatoarea de la Bhichok Deorali) si coborasuri prin paduri de rododendron pana la Dhampus unde ne vom caza. Altitudinea e de 1600 de metri iar azi putem adauga inca 5 ore de mers pe jos.

Ziua 9 – 3 decembrie

Dupa micul dejun o luam la pas spre un punct de observatie de unde se vede varful de 8000 de metri Manaslu iar dupa pozele de rigoare ne indreptam spre Phedi de unde o masina ne va duce la Pokhara. Cazare, cina si relaxare.

Ziua 10 – 4 decembrie

 Azi putem dormi cat vrem dupa care program de voie in Pokhara: shopping, plimbari cu barca pe lac si “povesti” la o bere si o mancare buna intr-unul din multele restaurante din oras.

Ziua 11 – 5 decembrie

De la munte la apa, de dimineata o pornim spre punctul de incepere a raftingului pe raul Seti. Suna mai aventuros de cat e si e mai distractiv decat pare. raftingul creeaza dependenta. Vom pluti si vasli pe rau toata ziua cu o pauza de pranz pana seara cand vom fi cazati intr-o tabara de corturi pe malul apei.

Ziua 12 – 6 decembrie

Dupa micul dejun luam din nou barcile si vaslele si mai mergem pe rau in jos inca vreo doua ore pana la finalul traseului. De acolo o masina ne va duce spre Chitwan, jungla nepaleza unde vom si innopta. Insa inainte de asta vom afla de la ghidul local ce activitati ne sunt pregatite in Chitwan.

Ziua 13 – 7 decembrie

Dis de dimineata incalecam pe elefanti pentru un safari in jungla la rasarit. Dupa care ziua este libera pentru alte activitati la alegere iar seara se va incheia cu o cina traditionala si un program de dansuri din zona.

Ziua 14 – 8 decembrie

Dupa micul dejun ne luam ramas bun de la Chitwan si o luam, nu pe jos ci cu masina, inspre Kathmandu. In program e cina festiva de ramas bun in rest fiecare poate sa-si organizeze la libera alegere ultima seara in Nepal.

Ziua 15 – 9 decembrie

Pana la decolare mai e timp pentru shopping de ultim moment, poze care nu au iesit tocmai ok sau pur si simplu relaxare. Urmeaza transportul la aeroport si lungul drum spre casa.

14 Comments »

  • Razvan Pascu says:

    Ce as merge si eu….daca ar exista mai multe zile de concediu prin Codul Muncii… :)

    Eu ma pregatesc pentru o luna de America de Sud la iarna asa ca trebuie sa imi iau gandul de la alte zile libere… :(

    Drum bun!

  • Mika says:

    Ce vis frumos pe vremea asta!

  • Ioana says:

    Of, m-as fi bagat si eu fara sa stau pe ganduri!

    Din pacate abia am obtinut cu chiu cu vai si mii de stratageme zile extra de concediu pentru urmatoarele 2 saptamani, cred ca m-ar zbura astia instant daca as veni cu o noua cerere de concediu asa curand :-(

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Adrian Hadean, Vali Negoita, Stefan Murgeanu, Sorin Grumazescu, Iulia and others. Iulia said: RT @AdiHadean: cine vrea să meargă în nepal cu @Razvan_Marc? http://tinyurl.com/35ugtas [...]

  • Anne-Marie says:

    Pfuuu, decolăm fix pe 25?

  • Mara says:

    Nepal! Cred ca veti avea o vacanta de vis! :) Si eu merg cu sotul in Istambul ca ne-am gasit niste bilete super ieftine la aerolines, 150 dus intors. e chiar ok

  • Ana B says:

    Buna,
    Sunt si eu interesata, se poate sa-mi zici mai multe pe mailul lasat aici?

  • Maria says:

    Iti urmaresc blogul de foarte putin timp si nu mi-am dat seama daca acest post e serios sau are vreo chichita :) Daca este pe bune, cum pot obtine detalii? Cine organizeaza, despre ce si cate persoane e vorba, costuri, care sunt conditiile de “inscriere” etc.?

  • eu daca nu plecam pe 24noiembrie in Argentina,poate veneam si eu.

  • razvan says:

    Excursia e organizata de Sfara Tours – http://www.sfaratours.ro – pt detalii

  • [...] singuri, atunci aceasta este o varianta buna de luat in seama. Mai ales ca la cum il stiu eu pe Razvan, o sa se asigure sa aveti o vacanta [...]

  • Andreea says:

    Buna,

    Si eu as fi interesata de excursie. Cu costurile am inteles, dar as avea mai multe intrebari legate criteriile pe care se aleg persoanele, daca mai sunt locuri si cand este efectiv plecarea si sosirea; banuiesc ca drumul cu avionul dureaza si el cel putin 2 zile.
    Merci.

  • Mihaela says:

    Fiind in vizita la cineva, am dat peste o publicatie mai veche in care scria: “Expeditie in Nepal, alaturi de Razvan Marc” sau ceva de genul. In secunda doi mi-am zis: vreauuuuuuuuuuu si euuuuuuuuu! Si ce noroc pe capul meu, tocmai am aflat ca s-a amanat plecarea!!! Nimic nu e intamplator, deci mai exista o minima sansa si pentru mine! :) Am nevoie de aceasta excursie, am nevoie de o evadareeeee….acolo unde pamantul e mai aproape de cer! In felul acesta poate reusesc sa-l prind pe Dumnezeu de un picior sa-l rog sa nu-si intoarca fata de la mine! Astept, cu nerabdare, vesti imbucuratoare! :)

  • Cristi Z. says:

    Eu zic ca merita sa ajungi pe aici. Deja numarul de turisti a scazut asa ca va fi liber :) Nu stiu exact care este treaba cu frigul, mai ales la inaltime ;) Am facut un tur care ajungea mai sus dar chiar si la altitudini joase, daca satul este la umbra in vale era frig noaptea. Acum scriu din Nepal si pot raspunde la intrebari precise.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro