Aug
11
2010

Craci de broasca in red light district

 

Uneori lucrurile nu sunt ceea ce par

 

Acest post este cat se poate de cuminte. Prietena noastra Josephine, PR in Singapore, ne-a scos la masa in Geylang la restaurantul Sinma Claypot Live Frog/Seafood. Dupa cum ii spune si numele specialitatea casei este orez cu broasca. Bine, cu craci de broasca. Iar orezul nu e pilaf ci porridge, adica mai apatos, mai bine fiert. Broasca se gateste intr-un sos de soia cu chilli si mult ghimbir. Dar cred ca Adi spune mai multe despre asta. Patronul, stiind ca o sa scriem despre restaurantul lui sau, nu, sunt cam rau – in buna traditie chinezeasca ne-a pus pe masa tot ce avea mai bun: crabi imensi, peste gatit nu-stiu-cum, creveti umpluti si tot felul de alte minunatii pe care nu mi le amintesc. Chelnerii n-au lasat halbele de bere sa se goleasca si seful a scos si wisky-ul cel bun pentru asa oaspeti de seama. Buuun. Am mancat de ne-am spart la fel ca si carapacea de crab. Si am jurat sa mai trecem pe acolo cand ne intoarcem in Singapore.

Eu, Josephine si Adi in poza de grup cu ramasitele potopului in fata

 

Si dl bucatar cu dl director al restaurantului dupa ce ne-au umplut masa

 

Acum – ce-i cu titlul? Pai red light district nu prea mai exista asa la vedere in Singapore insa pentru ce care-l cauta tot in Geylang il gasesc. In vechime insa zona era renumita pentru aceasta afacere. Acum lucrurile sunt mult mai linistite si singurii care tulbura ordinea sunt singaporezii veniti la acest restaurant ce se intinde de o parte si de alta a unei strazi si ce poate gazdui pana la 1000 de persoane deodata. Restaurantul mai are inca alte patru locatii in zonele turistice ale orasului insa aceasta unde am fost noi era cel mai bine pastrat secret printre localnici – adica nu prea calca picior de turist prin zona. Pana acum.

Urmeaza sa plecam in Malayesia. Prima oprire Melakka. Arhitectura coloniala si prajituri portugheze. Vorbim si de acolo. Pana una-alta: goodbye Singapore!

Si incheiem cu o dedicatie pentru dl. Cosmin Tudoran: a se observa la dl Hadean carapacea crabului de ne-ai pus sa-l cautam.

 

With thanks to the wonderful people of:

          

6 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro