Guess what? Doua tanti faceau perisoare pe strada in China Town. China Town in care exista cel mai mare templu indian din Singapore. Cel mai mare si mai vechi de prin 1820 si ceva. Sri Marianmmar. Bine, asta o stiati din emisiunea mea dar am bantuit pe acolo si azi. Ne-am rupt incaltarile si pe Orchard Road, la fel de plina de mall-uri si de alte cladiri fantastice si am facut shopping de adaptoare pentru priza la celebrul magazin Mustafa (1,80 SGD pe adaptor – ieftin, zic!).
Insa adevarata distractie a zilei a fost pe esplanada aproape de hotelul Marina Sands unde s-a sarbatorit azi ziua de nastere a statului Singapore. A implinit 45 de ani. De la iesirea din confederatia malayesiana. 45 de ani in care a crescut cat altii in secole de progres. Soferul de taxi (altul decat cel de ieri) a crescut o data cu orasul-stat si ne-a povestit ca zona in care azi se afla hoteluri de lux, sedii de otel si sticla ale unor mari corporatii sau celebrul centru cultural in forma de durian era acoperita de mare. Adica era sub apa. Pamantul pe care s-au contruit lucrurile de mai sus a fost “furat” marii (nu stiu alt cuvant) pe modelul Dubai. Si asta e doar una din realizarile statului modern. Tot soferu’ ne povestea de lipsa cailor de acces si comunicare, saracia lucie si cocioabele unde majoritatea locuitorilor traiau. Pai poate de-aia sunt singaporezii de azi atat de cu nasul pe sus, adepti ai celor mai noi trenduri si imbracati conform celor mai noi tendinte – pentru ca sunt, sunt! Au evoluat mult in ultimii cativa zeci de ani si nu vor sa se uite inapoi. Asa as face si eu. Deci la multi ani, Singapore! Sa-ti tii cetatenii fericiti, sa nu schimbi preturile la mancare, standardele de igiena si deschiderea spre nou dar sa scazi preturile la cazare si daca se poate sa te muti inspre Europa sa venim mai des in vizita. Vizita care continua si maine.
PS Am “consumat” cu Adi azi ceva supe imense care cu costite, care cu carne, care cu intestine, care cu organe. De porc. Bune supele. Sper ca Hadeanu sa invete retetele sa va faca si voua. Ca meritati!
PS2 Si daca vreodata ne gandim sa ne facem un restaurant/cafenea impreuna eu propun sa se numeasca la fel ca si localul din imagine. Scuze de neclaritate, am facut poza pe fuga.
With thanks to the wonderful people of:
Sunt convinsa ca ai cel mai tare job din lume. Am spus-o mereu, de cate ori am vazut emisiunea. Cat trebuie sa fie de frumos sa vezi intreaga lume ca “obligatie” de serviciu. Iti multumesc ca ne-o arati.
[...] Aici-șa puteți citi cum a fost ieri prin minunatul ăsta de Singapore. [...]
[...] This post was mentioned on Twitter by Adrian Hadean, Iulia. Iulia said: RT @AdiHadean: ieri in singapore http://tinyurl.com/25ulp7w [...]
[...] Și nu, nu e vorba despre sponsorii mei. Pentru că eu nu am. Și, deocamdată, nici nu a, nevoie Dar vreau să mulțumesc unor sponsori care au înțeles să sprijine una (dacă nu cea mai) din cele mai frumoase expediții culinaro-turistice pe care le-am văzut vreodată: ”Musonul” lui Adi Hădean și al lui Răzvan Marc. [...]
Dragute “tantele” si sunt sigura ca stiu ele ce fac acolo; felicitari singaporezilor ca au ajuns la stadiul asta si stiu sa-si pun ain valoare ce au mai bun (pe cand si noi, oare)
Imagini superbe, ai grija de Adi si amndoi de Raluca
Se pare ca si asiaticilor le place ciorba cu perisoare
Multumim mult pentru sprijin si incurajari