Oct
10
2009

Internet cafe

Salut, sunt la un net cafe in Perth, asteptand sa se faca ora 23 sa iau avionul de Sydney. Daca va intereseaza cat costa o ora de net la Perth, ei bine costa 3.50 AUD. Sambata la Perth magazinele se inchid la 5. Raman deschise chioscurile de suveniruri, restaurantele, barurile si unele fast-food-uri. Un taxi din centru pana la aeroport costa cam 30 AUD incluzand taxa de parcare. O cina intr-un restaurant cu profil asiatic poate costa in jur de 20 AUD iar una intr-un restaurant “normal” cu vita australiana la gratar si ceva vin poate sari de 45 AUD. Berea costa in baruri de la 6 AUD in sus iar in supermarket nu am intrat sa vad care e pretul. E buna berea EMU – asta o stiu de la Andrei care bea bere iar vinul e fooarte sec – pe asta o stiu de la Ana Maria, fan de vin rosu. Eu beau apa. In Australia apa de la robinet nu numai ca e potabila dar si foarte buna. La Perth e ora Bucurestiului plus 5. Deci acum cand va scriu se lasa seara iar acasa voi de abia va pregatiti sa luati pranzul. E primavara pe aici iar vara se anunta calduroasa avand in vedere ca zilele acestea au fost 24-25 de grade. Nu azi. Azi a cam plouat. Se zice ca in Perth sunt multi romani. Nu am intalnit inca vreunul. Oricum sper ca sunt fericiti pentru ca Perth e un oras frumos. Si curat.
Pana la Sydney zbor 4 ore si ceva. Cu Quantas.

PS AUD inseamna dolar australian.
PS2 Acest post l-am scris in primul rand pentru mine pentru a mai omori cateva minute dupa ce am mancat si am vazut cam tot ce se poate vedea pe aici (asta avand in vedere ca in ultimele trei zile am fost pe la mama dracului spre centrul Australiei si ca aici toate atractiile turistice isi inchid portile la 5 dupamasa).
Voi ce mai faceti?

Written by in: Avioane-elicoptere | Tags: ,

11 Comments »

  • dalila says:

    noi muncim si citim bucurosi ce mai scrii
    la iasi sunt zilele iasului si e plin de mititei si bere!
    sa ti spun cat e un mic cu mustar si un tap de bere?
    plus ca au venit mesteri populari de peste tot!
    azi mi am cumparat opinci …sa am si eu o pereche!
    e o toamna cu soare portocaliu si struguri negri
    deci in mare e bine
    mai rau stam la politic da nu vorbim aici
    aia au flori de primavara acolo?

  • Razvan Pascu says:

    Noi muncim….Am muncit tot weekendul dar macar a meritat. Te asteptam acasa!

  • Bogtdana says:

    Razvan
    Daca mergi in Sydney, te rog, prezinta si opera. Cladirea intra in categoria minunilor arhitecturale ale perioadei moderne inclusa si pe lista Unesco.
    In rest, va urez mult succes si sa va intoarceti sanatosi acasa. Si nu uitati principiul lui Eckhart Tolle: The power of now.

  • Dragos says:

    Greetings from Chicago Bro!….not so cold as in Toronto last week :) !
    Take care and see you at home.

  • Dragos says:

    ….almost forgot to mention, thanks for the plain tickets ;) !

  • Dragos says:

    …plane ;) ….my mistake!

  • Razvan Pascu says:

    Tare emisiunea de azi…vreau si eu sa merg in Israel, dar cred ca de Paste e cel mai frumos… :)

    Take care!

  • dalila says:

    de paste e preaaaaa aglomerat
    cred ca mai bine e sa vezi totul in liniste!
    ce bine ar fi sa facem engage si sa calatorim viiijjjjj!
    Take care!(mi a placut cum a scris razvan pascu)

  • daniel says:

    de mult doream sa-ti adresez cateva cuvinte,felicitari pentru emisiuni,sunt ce ne trebuie in zilele astea,ne mai descretesti fruntile,mai uitam de griji si probleme,am fost si eu in cateva din locatiile prezentate de tine:turcia,spania,banchok,singapore,austria,dubai,tunisia…,fiecare tara e fumoasa in felul ei.am 2 intrebari :1)revista e pacat ca nu mai e,am cautat-o de am turbat,
    mai apare? si 2)exista posibilitatea de downlound la emisiuni mai vechi sau chiar la toate,evident contra cost.
    multumesc si la mai multe emisiuni la fel de frumoase!

  • Vlad says:

    Draga Razvan.
    Sunt in Dubai in aeroport si ma intorc in Romania prin Viena. Vin de la Perth unde am intalnit romani. Au o situatie buna, sunt tineri, se intalnesc si sunt uniti intr-o comunitate decenta. Nu stiu cat e de mare comunitatea, termenul de ceva… e potrivit. Orasul este curat si dupa parerea mea mai scump decat orasele europene, dar si salariile sunt mai mari. Iti trimit calde salutari si sa ai drum bun!

  • Denis says:

    Razvan, te invidiez. Si eu imi doresc cam de prin 1994 sa ajung la Sydney. E cam departe, dar nu renunt la vis. Oricum, din toate documentarele vazute, cred ca este unul dintre cele mai relxante si placute orase din lume.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro