Jun
07
2009

The clock is too much

La supermarket-urile din nordul Finlandei nu se vinde alcool decat pana la ora 19.00. Desi am incercat pe la 21.00 sa cumparam cateva beri am fost opriti de vanzatoare care ne-a spus, cu regret: “Beer not possible. The clock is too much!”

M-am intors de doua ore din Scandinavia unde am cautat si am gasit :) aur – am vazut soarele de la miezul noptii… de fapt am vazut doar soarele pentru ca noapte nu a fost nici un moment, m-am intalnit cu creaturi magice, l-am cautat si pe Mos Craciun acasa dar se pare ca era prin Antalya in vacanta si am mancat carne de ren si somon. Am fost la pescuit pe lacul Inari si am incercat cu mana oceanul inghetat. Apa era rece. Si dupa atata soare si liniste si padurile Laponiei am ajuns din nou in Bucuresti unde au fost alegeri europarlamentare, s-au sarbatorit Rusaliile si maine lumea are liber. Sa numere voturile. In treacat am aflat ca cineva a castigat multi bani la loto si ca noaptea mai exista si nu a fost mancata de soarele cu dinti de la Capul Nord.

Am terminat filmarile pentru acest sezon. Povestile din nordul Europei le vedeti incepand de joi seara. Zilele urmatoare reveniti pe blog pentru interviuri cu oamenii care in ultimii cinci ani mi-au devenit a doua familie, au contribuit la succesul emisiunii si, de ce nu, la succesul meu personal: Ana Maria Caia si Andrei Gorgan – producatoarea si directorul de imagine/editorul emisiunii Bazar. Daca aveti intrebari pentru ei… nu ezitati :)

17 Comments »

  • Razvan Pascu says:

    Super tare, eu abia astept sa vad documentarele despre tarile nordice. Am mai spus, am cumparat SubZero, documentar facut de tine tot in tarile nordice…super tare.

  • Razvan, eu voi pleca in Suedia saptamana viitoare. Imi poti recomanda ceva in mod special?
    Mi-ar placea sa stam de vorba odata. Lucian M. mi-a povestit de colaborarea voastra. Ai drum pe la Brasov?

  • razvan says:

    @Izabela: Stockholm? Muzeul de arhitectura – cel mai tare din lume, parerea mea… de la casutele de lemn pana la liniile simple si stilul curat cu care suedezii au innebunit lumea. Fa o croaziera in arhipelag si, bineinteles, viziteaza Gamla Stan. Nu uita ca sunt noptile albe acum la Stockholm asa ca daca nu poti dormi pe lumina ia-ti o masca pentru ochi. Mancarea e foarte buna – un pic cam scumpa. Iar suedezii sunt foarte prietenosi desi par reci. A… muzeul Nobel, palatul regal si super magazinul NK… mergi acolo pt haine dar mai ales pt sectiunea de mancaruri :)
    Da, am drum pe la Brasov. Stiu de Malmo si Gotheburg ca sunt orase frumoase, nu am fost. Laponia suedeza in schimb e din alta lume. O sa vezi la Bazar.

  • Elena says:

    How about a book? Stiu ca e greu sa concureze cu televiziunea, pentru ca risca sa nu aiba acelasi impact, insa pan’ la urma sunt chestii diferite. Si o scriitura buna poate face cat o imagine in unele cazuri. So, a book is too much? :)

  • marcelina says:

    buna.bine ai venit in tara.ce cauta mosul in Antalya? el trebuia sa faca jucarii pt.copii ,ca sa fie gata pana la Craciun.cine stie,so fi saturat si a zis ca merita o vacanta.nu? pup

  • marcelina says:

    la loto a castigat un tanar fermier de 22 ani ,din America care era sarac.a luat un bilet cu 15 $.Asta da noroc.

  • marcelina says:

    revin la o intrebare. ce tara imi recomanzi pt a merge in vacanta,vara aceasta? mersi.astept raspuns.

  • razvan says:

    @Elena – me? a book? ce o sa scriu in carte? lasand gluma la o parte m-am gandit de cateva ori… sa am un pic de timp si sa vad ce iese. oricum, multumesc.
    @Marcelina: he, he, eu doar am presupus ca e in antalya pt ca acasa nu era :) cat despre vacanta de anul acesta… cipru de nord e o destinatie noua, frumoasa si foarte accesibila. am scris despre cipru pe blog. eu ti-as recomanda si laponia daca nu vrei plaja si baie in mare ci peisaje frumoase ssi oameni calmi. uita-te joi la emisiune si scrie-mi.

  • Bia says:

    Anul trecut în această perioadă prietenul meu a fost în Norvegia. Îmi amintesc nopțile luminoase văzute prin webcam și am rămas impresionată atât de tare că îmi doresc să ajung în Norvegia cât mai curând posibil. Chiar ne gândim la un traseu prin Norvegia care să cuprindă cât mai multe și să fie neaparat vara. Ceva recomandări?

  • codeus says:

    cum e razvane sa nu fie noapte? ce simti in momentul in care parca astepti sa se intunece si nu se mai intuneca?

  • razvan says:

    @Bia: Norvegia iti taie rasuflarea. Munti inalti, impaduriti sau nu, fiorduri lungi, case din povesti, reni pe marginea drumului, tunele pe sub mare… si niste preturi incredibil de mari. Dar face! Eu am fost de doua ori si de fiecare data am vizitat Finnmark-ul, adica Laponia norvegiana. Iti recomand zona cu caldura. Inchiriti o masina din Finlanda, e mai ieftin. Si luati-o in sus spre insula Magerova unde e capul Nord. De la granita cu Finlanda sunt 200 de km si ceva pana in cel mai nordic punct al Europei. Veti merge tot drumul pe malul Oceanului Inghetat in fiordul Porsanger. Pe drum sate cu casute colorate, atractii turistice, muzee sami si, la benzinarii, cele mai bune gogosi cu scortisoara si cafea fierbinte pe care norvegienii o beau cu litrul. La 30 de km de Capul Nord e un orasel: Honningsvag. Arata ca o vedere numai buna de trimis celor de acasa. Aici va puteti caza la preturi mari daca mergeti din iunie pana in august sau la preturi mai omenesti de la 1 septembrie. Si mai e Capul Nord unde simti ca te afli la marginea lumii. Uita-te la emisiunea de joi, 11.06, la 21.30 si o sa vezi exact de ce vorbesc. In Finlanda de nord unde puteti incepe aventura se ajunge usor cu avionul: Bucuresti-Helsinki-Ivalo. Biletul costa in jur de 500 de euro, mai ieftin daca il luati din timp.
    @Codeus: e frustrant la inceput pentru ca astepti noaptea sa te poti culca… mai ales daca nu poti dormi pe lumina. Eu pot dar echipa mea a avut probleme in primele zile. Asta daca te duci acolo sa muncesti. In general lumea merge in zona in vacanta tocmai sa vada noptile albe si nu sunt deloc dezamagiti. Iar localnicii sunt deja obisnuiti cu fenomenul. Asa ca pana la urma e chiar frumos sa traiesti o zi continua. Gandeste-te ca oamenii din acea parte de lume au si cateva luni de noapte continua deci totul se compenseaza. Noaptea isi intra din nou in drepturi hat in septembrie. Pana atunci se poate citi o carte la lumina zilei si la 3 dimineata sau se poate merge in drumetii prin padure la orice ora ai chef.
    Mama cat am scris…

  • Razvan Pascu says:

    Super tare emisiunea de azi. Norvegia, pe langa frumusetile naturale este si o economie puternica. Iar in acasta perioada de criza financiara si economica, Norvegia a rezistat foarte bine, iar cand altor economii le scade PIB-ul, Norvegia merge pe plus. Pe de alta parte, toti banii adunati din vanzarea de petrol, statul ii plaseaza intr-un fond de investitii care apartine statului si care este in acest moment cel mai mare fond de investitii din lume. Norvegia ca si stat nu are nici o datorie, din contra, are multi bani necheltuiti. Chiar este de admirat Norvegia.

  • Bia says:

    Mulţumesc mult Razvan. Dacă o să ajung acolo am să-ţi împărtăşesc experienţa mea.

  • Ioana says:

    Foarte frumoasa emisiunea. Renul acela alb ca si zapada era tare simpatic

  • codeus says:

    Razvane nu stiu peunde esti dar daca diseara ora 10 ora romaniei esti pe calc. te invit la mine pe blogul de pe blogspot la o sueta vin mai multi…sper

  • sorin says:

    Buna ziua dle Razvan Marc! Va admir de mult timp in ceea ce priveste emisiunea si stilul, o urmaresc ori de cate ori pot. Pacat de un singur lucru: nu se mai editeaza revista Clever Travel! De fapt prin ea va descoperisem si eram un cititor fidel, imi pare rau de disparitia ei din peisajul revistelor. Era bine scrisa, pertinenta si cu multe lucruri intersante si utile pt calatorii.
    Va multumesc pentru tot ce ne oferiti frumos pe “sticla” si va doresc mult succes in continuare!

  • codeus says:

    ‘Neata Razvane.Sa ai drum bun fara evenimente pana la Cluj

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro