May
30
2009

Armand Petrescu - director la Tarom?

Pilotul Armand Petrescu este noua propunere a PSD-ului pentru sefia companiei aeriene nationale. Asta dupa ce ministrul Berceanu nu a fost de acord cu propunerea initiala: Adrian Iovan. Cu Armand Petrescu (singurul pilot roman cu doctorat) sunt convins ca ati zburat de nenumarate ori dar v-ati intalnit cu el si pe acest blog cand cu incidentul aviatic de la Amsterdam. Faptul ca e doctor inginer s-ar putea sa conteze in numirea lui deoarece ministrul Berceanu nu isi doreste un simplu pilot (de fapt nu vrea un pilot) la conducerea Tarom ci o persoana care sa poata manageria corespunzator compania aeriana de stat.
Vazut din afara Tarom-ul pare o constructie in plina amenajare. S-au achizitionat avioane noi, s-au deschis noi rute, s-a schimbat meniul la bord, ba chiar, actuala conducere, a inceput sa cosmetizeze si politica de tarifare. Preturile mai mici au inceput timid sa apara iar asocierea la Sky Team bate la usa. In interior insa Tarom este aceeasi institutie greoaie, de stat, unde si daca vrei sa faci ceva te impiedici in hartii, semnaturi si hotarari intarzaiate. Iar transparenta nu a fost niciodata o calitate a conducerii liniei aeriene nationale.
Competitia pe piata aeriana este caineasca in momentul de fata iar Tarom-ul poate iesi castigator doar daca se adapteaza la noile conditii. Cum va face acest lucru ramane de vazut. Daca jocurile politice impun schimbarea actualei conduceri aceasta trebuie facuta cu o echipa mai buna. Daca nu, cei care sunt acum trebuie sprijiniti sa mearga inainte. Parearea mea este ca Tarom nu are nevoie neaparat de un om nou ci de o noua structura - de mai multa transparenta si de o simplificare a procedurilor prin care se iau deciziile.
Nu-l cunosc personal pe Armand Petrescu. Am vorbit de cateva ori la telefon. Insa modul in care mi-a raspuns intrebarilor legate de aviatie, politetea lui si zborurile in care i-am fost pasager m-au convins sa-l sustin din acest colt de net pentru conducerea Tarom-ului.

Written by razvan in: Altele | Tags: , ,

5 Comments »

  • Salut tizu’,

    Da-mi voie sa iti prezint un articol despre Tarom pe care l-am scris vineri la mine pe blog.

    In ceea ce priveste cele scrise de tine referitor la masiva companie de stat greoaie si cu multe hibe, sunt de-acord, mai ales ca, chiar vineri am sunat la ei si am cerut niste informatii fiind tratat de parca as fi fost cel mai prost om din lume.

    Aceeasi autosuficienta, inclusiv in randul operatorilor telefonici… Compania inca ma dezamageste. As fi preferat sa fie una mai mica, curse mai putine, preturi mai bune si servicii mai de calitate.

    http://razvanpascu.ro/2009/05/29/tarom-de-la-teapa-la-super-oferta-pe-bune/

  • Marius says:

    Poate ca intrebarea nu este daca ar trebui sa sustinem sau nu pe cineva…As intreba mai degraba de ce e nevoie de un nou director acum? A avut timp actualul sa dovedeasca ca este incompetent? S-a dovedit ca a facut tot ce s-a putut si situatia este mai rea? Sau incepem sa avem atitudini de patron de fotbal si schimbam antrenorul de fiecare data cand nu ne place cum a aterizat un avion?

  • razvan says:

    @Razvan: felicitari de la unul care si-a luat tepe nenumarate si a preferat sa nu spuna nimic din bun simt si patriotism prost inteles.
    @Marius: sunt jocuri politice. N-am spus ca trebuie schimbata actuala conducere, dimpotriva ar trebui sprijinita sa duca la capat ce a inceput. Mi-am dat si eu cu parerea la ce se spune in presa zilele acestea. O schimbare va exista - sa speram ca va fi in bine.

  • dalila says:

    pacat ca va sta putin si nu va reusi sa faca nik!
    totul e politic peste tot in tara asta si daca un om nu e lasat mai mult timp sa faca ceva totusi….nu se va schimba nimic.

  • Cezar says:

    Parerea mea este ca Tarom are nevoie de o privatizare ca s-o duca bine… Am remarcat ca au inceput sa fie mai agresivi cu preturile, dar… in ultima instanta nu e un low cost. Poate sa-si faca un mic low-cost care sa se bata cu Blue si Wizz, la un moment dat se gandeau la asta.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro