Mar
19
2009

Ciprul de Nord: ma credeti pe cuvant?

Marea la orizont

Marea la orizont

Microbuzul care ma ducea de la aeroport inspre hotel a oprit in drum sa ia copii care veneau de la scoala si femei cu plase grele venind de la piata. Toti se cunosteau si vorbeau intre ei. In acel moment am stiut ca o sa-mi placa in Ciprul de Nord. Gestul soferului mi-a dat de inteles cat de ospitalieri sunt cei de aici, ca domneste armonia si ca nu stiu sa faca frumos in fata turistilor doar de dragul afacerilor. Ei fac frumos pentru ca e in natura lor si nu ar sti face altfel.

Usor si confortabil de observat istoria locului

Usor si confortabil de observat istoria locului

Izolati de istoria recenta si ducandu-si existenta intr-o capsula a timpului, locuitorii nordului insulei stiu sa va faca bine-veniti in mijlocul lor. Si au ce sa va ofere. Din suflet si cu bucuria de a imparti totul cu voi. Oaspetii.
Hoteluri de lux, plaje nesfarsite, biserici si manastiri unde minuni inca se intampla, ruine antice, magarusi salbatici si broaste testoase, o bucatarie unde ingredientele naturale au intaietate si o mare cum nu ati mai vazut: limpede, curata, salbatica. Si multa liniste.

Liniste si pace in Ciprul de Nord

Liniste si pace in Ciprul de Nord

Amintirea cu care veti ramane? Noptile petrecute pana in zori la barul hotelului, sau si mai bine, intr-unul din restaurantele din portul Kyreniei, excursiile la Salamis, St Barnabas sau Guzelyurt, desertul delicios de la Buyuk Han din Lefkosa sau intinderea nesfarsita de apa si nisip din peninsula Karpas. Doua tari cu traditie in turism si ospitalitate vin sa-si dea mana aici: Turcia si Grecia. In Ciprul de Nord aveti ce e mai bun din ambele parti. Minusurile de care v-ati plans pana acum in destinatiile traditionale de vacanta nu exista aici.

E loc la malul marii pentru toata lumea

E loc la malul marii pentru toata lumea

Nimeni nu invadeaza intimitatea, pe plaja sunt cate locuri libere vreti, siturile antice si monumentele de arhitectura nu colcaie de turisti iar la inghetata nu e coada.
Din vara aceasta Ciprul de Nord devine destinatie turistica pentru Romani. Fiti primii care o descopera, e o sansa care vine poate o data in viata, si povestiti pe urma celor de-acasa. Data viitoare va vor crede pe voi pe cuvant.
De multe ori sunt intrebat unde mi-a placut cel mai mult. De tot atatea ori evit raspunsul. Insa Ciprul de Nord imi vine tot timpul in cap in asemenea imprejurari. Nu ca sa fac aici frumos ci pentru ca asa simt.

Destinatia voastra de vacanta in 2009?

Destinatia voastra de vacanta in 2009?

14 Comments »

  • Cezar says:

    Prea mult all-inclusive, prea multa Antalya…
    Prefer Ciprul asta…http://www.fotolounge.biz/
    Apasa pe Khyprhology… mi-ar place rau de tot sa ma duc in orasul fantoma de la sud de Famagusta – prima statiune a Ciprului…

  • codeus says:

    bun bun destinatia Cipru am inteles da imi dai si bani de vacantza? am glumit.

  • razvan says:

    @Codeus: lol. da ai vazut ca nu e Cipru-Cipru, e Cipru de Nord. Altceva, adica. :)

  • codeus says:

    tot insula aia e.pretz de vreo cateva judete de a noastre din cate stiu eu.

  • Monica says:

    Buna Razvan!

    Care e hotelul din poze?

    Monica

  • razvan says:

    @Monica: Malpas prima poza si a patra, Kaya Artemis – a treia si in fine, Merit Cristal Cove ultima. Mie imi place Malpas dar mai e in cipru si Mercure care e foarte tare.

  • Monica says:

    Multumesc, Razvane!
    Am primit ofertele si acum trebuie doar sa ne hotaram cu totii pe un resort. Recomandarile tale vin tocmai la timp.

    Btw: Ce-ai hotarat cu vizita in Canada din vara? Daca vrei sa salvezi un buck esti binevenit la noi. Vom lipsi toata luna August, daca asta e luna cu pricina, ai casa la dispozitie. Lasam niste Molson Canadian in frigider:)

  • bia says:

    Buna, as dori si eu o oferta buna pentru cipru de nord pentru luna iulie daca se poate, multumesc mult

  • Hallow says:

    Ok, Ok, asta e reclama pura. Cipru nu e departe de a fi paradisul descris. Locuiesc in partea de sud, dar am vizitat toata partea de nord. Am vazut o remarca la faptul ca ar fi curat, asta e gluma foarte amuzanta, o fis super curat la hoteluri de 4/5 stele in rest tara e destul de varza. Plajele salbatice (unele dintre ele fsunt protejate de lege) sunt murdare. Gunoaie vezi peste tot. Abia de 1 – 2 ani incept sa se mai schimbe lucurile, inainte era si mai rau. Cipriotii din partea de nord, sau mai bine zis turcii sunt destul de needucati. De exemplu daca mergi in Kirenia si te plimbi in vechiul port la apusul soarelui vei avea parte de un parfum mirific de urina. Tot portul este plin de coji seminte si alte cele.

  • Stefan Daniel says:

    As vrea sa ajung cu masina. Imi poate spune cineva ce variante de feryboat am din Pireu sau din Izmir?

  • alin says:

    am venit din golden beach acum 4 zile. senzatia de libertate de acolo am trait-o doar acum 16 ani cand am descoperit vama veche. este o tara minunata, doar a ta. pe plaja de 4 km am fost doar 2 persoane timp de cel putin 4 ore. a fost minunat.nu recomand aceste locuri fiindca m-am simtit atat de bine ca nu vreau sa se schimbe nimic. cu siguranta este locul in care am sa ma intorc.cat despre cei carora nu le-a placut le doresc nici sa se mai intoarca.

  • Viorica says:

    Buna ziua!
    Mi-as dori un sejur in Ciprul de Nord (transport inclus), insa nu reusesc sa gasesc oferte la agentiile de turism decat pentru Ciprul grecesc.
    Imi poate recomanda cineva o agentie de turism care organizeaza vacante si in Ciprul turcesc?
    Multumesc anticipat!

  • Monica says:

    Buna ziua! , Am citit ca este superba partea de Nord a Ciprului. As dori si eu o oferta pentru Kaya Artemis,sau pentru alt hotel, pentru iulie sau august, daca se poate!
    Multumesc! Toate cele bune!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro