Mar
13
2009

Din Berlin

be.LIVE IT. N-am inventat eu asta, cei de la Biroul de turism al judetului Brasov sunt autorii. Sub acest motto se prezinta ei la Targul International de Turism de la Berlin. E cea mai tare reclama a unei firme romanesti prezenta la targ. Modul de prezentare, brosurile si explicatiile interesante te fac sa vrei acolo: in Tara Fagarasului, la Rasnov, la Prejmer, pe Valea Buzaului si chiar in orasul Brasov. Kit-ul lor de prezentare include si o harta turistica a zonei. Clienti sa fie ca marketingul s-a facut (in sfarsit) ca lumea. Felicitari lui Ionut Gliga (director executiv) si echipei sale.
Dar n-am spus bine v-am regasit. (Bine v-am regasit!). Ce m-a apucat sa fac reclama Romaniei in primul si-n primul rand cand la ITB sunt prezente toate tarile pamantului? Cred ca patriotismul sau satisfactia ca standul Romaniei arata destul de bine. E mare, nu lipsesc ouale incondeiate, agentii de turism si linii aeriene autohtone. E chiar ok.
N-am reusit intr-o zi intreaga sa vad tot targul. Adica toate standurile. Am ajuns prin (o parte din) Europa, am vazut Australia si Noua Zeelanda, o parte din Asia si Orientul Mijlociu pe fuga. Si am stat o zi intreaga! Lumea e mare chiar adunata sub acoperisul unei expozitii mondiale. Ce mi-a mai placut din ce am vazut azi? Modul de prezentare al celor din Ciprul de Nord, Albania, Georgia si Armenia. What??? Pe bune! Are si Coreea de Nord o incercare de intrare pe piata cu un stand mai mult gol. Si Myanmar-ul face valuri cu prezentari pe DVD. Vedetele sunt, ca de obicei Turcia, Tailanda, Germania sau Emiratele Arabe Unite. Tarile din Asia au cele mai colorate standuri si ofera cu darnicie mancaruri autohtone vizitatorilor. Iar cele din Orientul Mijlociu aprind betigase aromate mai ceva ca intr-un templu indian. Multe de vazut maine cand, in lipsa de aparat foto, imi voi pune in functiune telefonul de fitze. Care face poze clare. Eu am doua telefoane, unul cu care vorbesc, ieftin si usor de folosit, si unul de mega fitze pe care am dat o caruta de bani si pe care-l folosesc drept camera foto. Nu ma judecati.
La Berlin ploua.

Written by in: Altele,Travel and places | Tags: ,

3 Comments »

  • Ia tot ce apuci de la standul Australiei! caci… cine stie!?

  • codeus says:

    la noi a nins deabinelea azi noapte asa ca nu te “plang”.A venit iarna in loc sa vina primavara.

  • dalila says:

    eu de cate ori am fost plecata ,cand am ajuns acasa mi am spus NICAIERI NU E CA ACASA.
    poate nu e curat (ca nu eeee),suntem cam claxonisti dar sunt tare fericita cand ma intorc.
    tu razvan ti ai dorit sa ramai undeva DE TOT?
    si pentru codeus : starea asta iarna – primavara va tot fi pana la sfrsitul lui mai
    asa e in fiecare an si toti se plang ca ingheata florile de la visini si capsuni
    de fapt totul decurge normal si vom manca si capsuni si visine si cirese si caise
    de incalzit s a mai incalzit “global” putin dar putin
    copii nostri vor vedea daca e asa…noi (sau eu) prea putin
    intrebare: avem vreo sansa sa facem turism?
    ca tara asta e tare frumoasa si are oameni ca noi
    ce ne lipseste?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com | Hosted and customized: Comanescu.ro | Photos: IndieStudio.ro